sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Tilannekatsaus 50vrk


Salma 50 days after mating. 

Astutuksesta on kulunut nyt 50 päivää ja enää pari viikkoa odottelua ja mahan kasvatusta edessä. Vielä jaksaa mammamanaatti vauhdikkailla lenkeillä herraseurassa ja hölkälläkin tassu nousee reippaasti. Salma on innokas liikkuja kasvavasta vatsastaan huolimatta ja se on ollut aivan mahtava juttu! Ei tarvi erikseen kaapia sohvaan liimautunutta mammaeläintä ulos, vaan riittää, kun vihjaisee puolella sanalla ulkoilusta, niin tämä on salamana ovella odottamassa.

Liikkumisinnosta huolimatta Madam Manaatissa on noussut voimakkaasti esiin Uuno Turhapuromaisia piirteitä. Vai eikö muka kuullosta Uunolta se, että toveri makaa sikeässä unessa sohvalla,mutta annas olla kun jääkaapin ovi aukeaa. Rouva kampeaa itsensä ylös ja kiitää keittiöön sellaisella vauhdilla, etten ihan tajua miten se edes onnistuu tuon mahan kanssa. Siinä sitten pää kallellaan, silmät suurena tuijotetaan korvat höröllään kysyen, että "Jahas, mitäs meillä onkaan täällä tarjolla?"

Pentulaatikko on koossa ja rättejäkin jo haalittu. Salma kelpuuttaa laatikon ja käy aika-ajoin testailemassa sitä, mutta änkee mieluummin sohvalle minun ja Arton väliin. (Kyllä, ihan niin kuin kotikotonaankin, isännän ja emännän väliin. Aina.) Ehtiihän tuo laatikossaan lähikuukausina viettää aikaansa ihan kyllästymiseen asti, joten sohvan suosimisen ymmärrän ihan täysin :)

Piti vielä lisätä tähänkin postaukseen tämmöinen arkistojen helmi, kuva ajuekisoista kesältä 2013, jossa Noa juoksi tulevien lastensa tätien (Yuzak Selma ja Yuzak Sonbol) kanssa. Oikea unelmajoukkue :)

Ei kommentteja: