Salma


Yuzak Suspiria
s. 18.5.2009
Bericas Bedar Majan x Dar el Hindiyas Amira  
 Om. Minja Viitamäki

1x maastosert
Ratajuoksukirjat

Kun Salma tuli luoksemme viettämään kesäleiriä, se oli ehtinyt olla sisällä noin kolme minuuttia, kun se jo makasi kyljellään lattialla keskellä olohuonetta. Ja se oli meillä käymässä ensimmäistä kertaa! Se tutustui laumaamme iloisesti ja hyväntuulisena, tervehti pienen poikamme kohteliaasti ja asettui, no, taloksi. Siitä hetkestä asti se vaikutti kuuluvan kalustoon, eikä sen kanssa mitään ongelmia koskaan tullut. Salma sujahti ääneti laumaan ja sydämiimme ja on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen rauhallisella ja luottavaisella luonteellaan. Ei saa käsittää väärin, Salma ei missään nimessä ole tylsä. Päinvastoin, se on varsinainen vitsiniekka ja ilahdutti meitä mitä mielikuvituksellisin tavoin tuon kuukauden aikana, minkä meillä vietti. Myös Salmalla on hieno taito puhua koiraa ja se tulee sujuvasti toimeen erirotuisten koirien kanssa, sukupuoleen katsomatta. Lisäksi sillä on kyky rentoutua matkoilla ja löytää paikkansa vaivatta.

Sen lisäksi, että se puhuu sujuvaa koiraa, tuntuu Salmalla olevan myös taito puhua ihmistä. Salma lukee ihmisten eleitä vaivihkaa ja näyttää tietävän mitä siltä halutaan jo pykälää aikaisemmin, kuin ihminen itse ehtii sitä tajuamaan. Salma on ehdottomasti Ihmisen Koira, niin lempeästi, rakastavasti ja loputtoman ymmärtävästi se suhtautuu perheeseen. Salma on enemmän kuin koira, se on aarre, jollainen jokaisen ihmisen soisi kerran elämässään kokea. 

Salmalla on lähtöjä sekä maasto-, että ratakisoissa ja onkin osoittanut suuria lahjoja näihin lajeihin ja saanut mm. yhden sertin maastokisoista. Ja olihan Salma pienenä pentulaatikossaan se, joka terrierin raivolla tarrasi rättiin kiinni ja murisi.

Sekä Salman sydän, että silmät on tutkittu terveiksi 13.8.2014.